2020. november 24.

 Ilonka bejegyzéséről jutott eszembe, hogy végül is ez már örökre így marad?!

A kölköt mint tudjátok felvették az általam favorizált suliba. Ez a megye egyetlen két tannyelvű általános iskolája, kis túlzással mindenki erre feni a fogát. A következő reakciókat kaptam én és/vagy a gyerek is:

a) Úristen, az nagyon nehéz lesz! - köszi, vedd csak el a gyerek kedvét a sulitól már most.

b) Áh, idén biztos nagyon kevesen jelentkeztek, azért vették fel! - Hallottál te róla, hogy az új oktatási törvény szerint az a gyerek, aki betöltte a 6. életévét iskolakötles, puntum!? De még ha így is lenne, akkor is....kurvaanyád.

6 megjegyzés:

  1. Mekkora mázlista vagy, nem is volt olyan komment, hogy „az én gyerekem már 6 hónaposan 5 nyelven beszélt, nekem nincs szükségem ilyen iskolára” :D esetleg: „bezzeg a mi iskolánk csak sima körzetes, de...”
    Annyira gáz ez a hozzáállás, ez a mások lenyomása. Közben pedig (tapasztalatom szerint) mindenkinél rengeteg ugyanolyan csontváz van a szekrényben, amilyen nálunk/akármelyik más családnál. Ha inkább beszélgetnénk róla sokkal előrébb tartanánk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, lehetett volna rosszabb is. :)

      Törlés
    2. Hogy tetszik a fiadnak az iskola? Kicsit sajnalom most a kisiskolásokat (elsősöket főleg), hogy ezek a korai iskolaélményeik maszkban és őrült korlátozásokban telnek. Remélem hamarosan lehetnek jóval felszabadultabbak is.

      Törlés
    3. Tetszik neki, szeret járni. A múlt héten itthon voltunk karanténban - pozitív osztálytárs miatt - úgyhogy most nagyon lelkesen megy.
      Szerintem amúgy az elsősöknek nem annyira szörnyű ez a helyzet, mert ők nem tudják, hogy máskor milyen a suli. Könnyebben elfogadták például, hogy a szülők nem mehetnek be az épületbe. Jó, hát egy csomó maszkot elhagyott már, de ez legyen a legnagyobb bajunk az életben.

      Törlés
  2. De fura, ahelyett, hogy az lenne a reakció, "de jó neki, gyönyörűen fogja tudni a másik nyelvet is". Szuper lesz a gyereknek, nagy előnyt kap ezzel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bármit csinál az ember, valaki mindig jobban fogja tudni. :/

      Törlés