2020. március 23.

A karantén eddigi legalja.

  • A kicsi 3.50-kor átkiabál, hogy átjöhet-e aludni. Átjöhet, de én 6-ig nem tudok visszaaludni. 6.05-kor még ránézek az órára, utána 6.33-kor ébredek egy rémálomból, miszerint a lakásszövetkezet kivágta a sövényünket. Hagyjuk. Közben persze kiderül, hogy végre kész az e-learning felüleletem - mivel üssem el az ébrenlétet, mint munkahelyi e-mailek olvasgatásával, ugye?! Dolgozhatok benne!
  • 6.35-kor a gyerek is felébred, úgyhogy adok neki tejet, és elhúzok a boltba kifliért. Mire visszajövök már a nagy is ébren, férj visszaaludt, nyilván.
  • 7.00 és 7.50 között adok nekik enni, inni, hagyjuk is.
  • 8.10-kor leülök dolgozni: van egy csomó kérdés az e-learninggel (mi lesz a duplumokkal, változtathatom-e saját hatáskörben a kövtelményrendszert, ilyenek), megbeszélem a kolléganővel, hogy 9 és 12 között átnézzük valamikor. Levelezek a folyóirat szerkesztővel, hogy melyik szerzővel mit kell tisztáznom, tisztázok néhánnyal közben persze. Doktori iskolában nyugi van. 
  • 9.05-kor apám hív, hogy valamit át és alá kéne írnom. Átjöjjön-e. Nyilván ne. Felöltözöm, átmegyek. Boltból kell-e valami. Nem kell, de átviszem a tejfölöket, amit a múltkor nem. Férj marad a kölkökkel. De igyekezzek, mert ő hósésben akar futni. Mesét néznek. 
  • Átmegyek megcsinálom, aláírom. Közben szól az ügyvéd, hogy a doktori címes ügyben megint szarakodás van. Átküldi a meghatalmazást, rendben. Aláírom, beszkennelem. Apám észreveszi, hogy megint nincs rajta a dr. Kínunkban röhögünk. Átírom, aláírom, beszkennelem. Nyomtatok színezőket. Közben anyám keres pezsgőtablettás dobozt. Apám ad gumikesztyűt. 
  • Hazafelé nem teszem kihangosítóra a telefont. Hárman hívnak, a 7 perces úton. Megállok a papírboltnál. Kb. 3 hete jó érzékkel kihajítottam az ócska festős cuccokat. Veszek ezt-azt, bizbaszt. A parafadugós kérdésnél az eladócsaj kifakad, hogy elege van már a távoktatásból, ennyi baromságot már ő sem bír ép ésszel. Megnyugtatom, hogy a gyerekek akarnak tutajt, nem az óvónénik. Parafa nincs. Két filccel (bullet journalhoz) vígasztalom magam az otthagyott hatezer forint miatt.
  • Hazaérek - a konyhában nyilván még a reggeli cuccok szétdobálva - telefonálok. Doktori iskola, persze. 11 óra, gyerekek nyihognak, hogy ehetnek-e szendvicset. Nem ehetnek, nekiállok ebédet főzni. Brokkolis csirke. Egyik gyereknek tegnapi maradék rizs, friss rántotthússal. Másiknak sültkrumpli, meg nekünk is. Közben telefon az informatikustól, hogy tudom-e a gépem nevét. Mert azt írtam, hogy nem tudom. Most sem tudom. Gép be van-e kapcsolva. Be. Nincs. Telefon a bent lévő ügyeletesnek, hogy kapcsolja be. Nem veszi fel. Visszahív. Persze csinálja. Apám hív, valami elcsesződött. Per telefon javítom a dokumentumot. Mentés, nyomtatás. Közben kész az ebéd. Férj finnyog, gyerekek esznek. Én majdnem sírok. 
  • Jön e-mail az oviból: folytatódnak a fejlesztések. Gyógytorna feladatsor, logopédia. Kérdezem őket, hogy akarnak-e skype-olni a logopédussal. Nem. Oké, akkor velem kell megcsinálni a feladatokat. Ne, inkább a logopédus néni. Megértem, én is utálom már magam. Kis túlzással már a kollégák beszédhibáit is javítom.
  • Gyerekek játszanak, én elolvasom a délelőtti leveleket. Intézek napok óta halogatott ügyeket. 14.00-kor skype-olnom kell, utána festünk ígérem. 13.55-kor szól a kolléganő, hogy felsővezeték szakadás van, a férje oda rohan, lehet-e később. Persze. Gyerekek nem értik, hogy mi köze a favágásnak-vezetékszakadásnak-pótlóbuszoknak a festéshez, de van. Lassan hiszti is. Apám áthozza a délelőtti papírt, aláírom újra. Végre skype-olunk, megbeszéljük, kitaláljuk, megírjuk. Férj közben hóesésben fut.
  • 15.53-kor végzünk, még válaszok pár e-mailre. 16.10-kor bezárom a webmailt. 
  • Festünk. Mindenki boldog. Férj is.
  • 17.30-kor a gyerekek esznek szendvicset. A nagy bowlingpályát csinál. Tegyük fel a Katica-oldalra. Fényképezünk. Nem tesszük végül fel. 
  • 18.30-kor a kicsi nyihog, hogy vele senki nem játszik állatkertest. Játszunk. 
  • 19.00: jelez a nagy órája, itt a fürdésidő. Két gumikesztyűvel mennek a kádba. 10 perc múlva a kicsi feje tiszta víz. Megkérdezem tőlük, hogy melyiküknek nem világos, hogy a kicsi fejét nem érheti víz. Jajj, hát azt ők elfelejtették. Remek, most szoronghatok a grommet miatt is.
  • 19.20-kor a férj megkérdezi, hogy mit fogunk vacsorázni. Fogalmam sincs. Nem főzök valami tésztát? Nem. Kér-e szendvicset. Nem. Eszem. Te eszel? Eszem. Ő is ehet? Egyen.
  • 20.10 a kicsi nyávog, hogy ő éhes. Kér szendvicset? Nem kér. Sunyiban iszik egy acitmelt. Nem haragszol?! Nem haragszom.
  • 20.12 a kicsi nyávog, hogy éhes. Esznek szendvicset. 
  • 20.20 mindjárt mennek aludni. Én is.

9 megjegyzés:

  1. ezt olvasni kb olyan érzés volt, mint amikor láttam az Egy nap c. filmet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden nap ilyen, csak ha többet alszom, akkor nem így élem meg őket.

      Törlés
  2. Mi az a grommet? Es miert nem lehet vizes a feje?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy pici cső, amit a dobhártyáiba tettek, hogy a ne maradjon ott többet a savó. Halláscsökkenése volt.

      Törlés
    2. Fu, az de macera lehet. :) Aztan idovel, ahogy no, ezeket majd ki lehet szedni? Szoval ez most ilyen hosszabb tavu, de atmeneti dolog?

      Törlés
    3. Ez gyakorlatilag a régi felszúrjuk a gyerek fülét gyakorlat modernebb változata. Elvileg kiesik magától néhány hónap múlva. Néztek pár hete a hallását, az szépen visszajött neki. A legnagyobb szívás, hogy eddig együtt járt a két gyerek úszni, de így hogy nem mehet szétcsúsztak - a nagy átkerült nagymedencébe - és majd járhatok jövőre minden nap az uszodába...

      Törlés
  3. Ja, és vizes azért nem lehet, mert nem érheti víz a fülét. A hajmosás is egy rémálom...

    VálaszTörlés
  4. ÉS kijavítottam a rémesen sok hibát...khm.

    VálaszTörlés