2015. szeptember 21.

Vajon mi a megfelelő viselkedésforma abban az esetben, amikor az anyámkorú doktornő tegeződik velem minden látogatásomkor?
A) Szemrebbenés nélkül magázzam őt.
B) Szemrebbenés nélkül tegezzem őt.
C) Kínomban tegezzem őt. 

Nehezen tudom elképzelni, hogy a tegeződésre hajtana, de ez a csendőrpertu meg engem zavar eléggé. 

11 megjegyzés:

  1. Tüntetőleg, következetesen magázok mindekit, akinek a tegeződését tolakodónak és nemkívánatosnak érzem. Volt már olyan is, akire kifejezetten rászóltam (egy férfi próbált bizalmaskodni ilyen formán velem), hogy nem emlékszem, hogy letegeződtünkn volna, ezért kérem maradjunk a távolság tartóbb formulánál.

    VálaszTörlés
  2. Na jó, de ebben az esetben ez nem alkalmazható, mert elvileg ő ajánlhatja fel a tegeződést. Én szemrebbenés nélkül tegezném.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Bocs, ha most ezt is megtriplázza a rendszer, akkor mégsem állok újra neki szabad éjszakáimon alvás heyett kedvenc blogjaim olvasásának.Vagy csak nem kommentelek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem triplázott! Kénytelen leszel továbbra is blogokat olvasni. ;)

      Törlés
  6. engem mindenki gyereknek néz, ezért egyből letegez, ami elég gáz, mert én meg mégis udvariasabb (és konfliktuskerülőbb) vagyok annál, hogy visszategezzek csak úgy bárkit, mert ő udvariatlan. de azért az orvos mégis vegye már észre magát, ott eleve ez olyan furcsa, kissé kiszolgáltatott helyzetben van nála az ember, nagyon nem hiányzik még ez is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem egyébként egy 20 évest se tegezzen az orvos. De hát nyilván nem rajtam múlik.

      Törlés
  7. Amikor szimpatikus a másik, olyankor mindig arra gondolok, hogy biztos a lányára emlékeztetem, vagy valami ilyesmi, és ezért tegez, mert erre áll rá az agya, egyébként meg kapja be,én tuti magáznám.

    VálaszTörlés
  8. Nem tudom, én már a tizennégy éveseket is magázom és soha nem láttam még olyan orvost (kivéve gyermekorvosok), akik tegezték volna a pácienst, ez elég furcsa. Mindenesetre az illemszabály úgy szól, hogy 1.) férfi sosem tegezhet le nőt és nem is kérdezi meg, hogy tegeződhetnek-e, 2) nők esetében az idősebb nő ajánlja fel a tegeződést, a fiatalabb nem kérdezhet rá, 3) ha egy idősebb nő letegez egy fiatalabb nőt, akkor a fiatalabb nőnek igazából vissza kellene tegezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, vissza kéne, de itt életbe lép a nulladik pontod, hogy nem láttam még orvost tegeződni (mondjuk ez sem igaz, mert apám tegeződött a szívsebészével, az is elég fura volt, de ők legalább egy korúak).
      És egyébként meg nem is akarok tegeződni a kezelőorvosommal. Nem is fogok, szerintem.

      Törlés