2020. február 19.

Hosszú hetek vívódása után végre találtam egy iskolát, ahova nem alapból gyomorgörccsel megyek be. Nyilván nem vagyunk körzetesek, és még felvételi is van az ovisoknak. 

Azt már hagyjuk is, hogy állítólag ez a legdurvább iskola a városban.

7 megjegyzés:

  1. felvételi? azt hogy kell elképzelni?

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom: hogy? Rajzoltatják őket, beszélgetnek velük?

    VálaszTörlés
  3. Mondanám, hogy majd két hét múlva elmesélem milyen volt, de az eddigi információm szerint a gyerekek nem tudják utána sem elmondani, hogy milyen.
    Én úgy képzelem, mint egy iskolaérettségi vizsgálatot. Amit eddig kiderítettem, hogy előforult már szék-lámpa teszt, gyereknek idegen szavak (pl. enciklopédia) visszaismétlése, egy nagy kosárból kivesznek egy plüsst, mondja meg, hogy melyik az. Ilyenek.

    VálaszTörlés
  4. Névtelen2/3/20 12:56

    Ezt a titkolózást de utáltam a felvételin. Legalább tudnánk készülni valamire, de mindig azt mondták, hogy erre nem tudnak mit válaszolni, mert az osztálytól és a tanítótól függ, hogy mit szeretne látni a közösségben. Aztán persze mikor mi, szülők felvételiztünk, elénk tolták a lapokat, hogy mennyire tud mintát másolni, hány állatot ismert fel, hány országot tud mutatni a térképen és fel tud-e mászni a bordás falra.
    Nem értettem miért olyan baromi nagy titok mit is csinálnak ott 1 órán keresztül.
    FamilyMaker

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezeket nektek kellett tudni a gyerekről? Vagy amikor te felvételiztél az általánosba így volt?

      Törlés
    2. Nem nekünk kellett tudni, hanem mikor szülőként behívtak bennünket is elbeszélgetésre az iskolába (szóval az egész család felvételizett tulajdonképpen) akkor megmutatták pár papírjukat, amit a kölkök csináltak a felvételi közben.

      Törlés
    3. Áh, értem.
      Nálunk ilyen nem lesz. De állítólag kapunk majd egy nagyon részletes értékelést a gyerekről. Kíváncsi vagyok...

      Törlés