2017. december 31.

Szerintem még sosem írtam év végi összegzőt. Lehet, hogy most sem az lesz, de legalább később tudni fogom, hogy mit nem blogoltam le év közben. 

Szóval, februárban elkezdtem újra dolgozni. A régi hely lett az új. Volt persze némi sz*rkavarás, és jól felmondtam az előző helyen, miközben itt meg nem vettek fel. De órát tartani meg kellett, nyilván. (Aztán ez közben rendeződött szeptemberben.) A kicsi kölök 3 napot bölcsizett nyárig, a többi napon meg 100%-ban az anyukája voltam. A nagy(obb) kölök meg közben ügyes-okos óvódás volt.

A munka ismerős, de másik hely, másik emberek, másik nyelv. Kötetlen munkaidő, 46 nap szabadság. Nekem most nem kell ennél több, ez az igazság.

Nyáron volt sok-sok együtt töltött idő. Nagyon sok Balaton, móka, kacagás. 

A srácokkal amúgy most már sokkal könnyebb, de pl. az állandó csépelésen én nagyon nehezen lépek túl. Pedig kéne. Még mindig nem esznek rendesen. Szeptember óta emiatt terápiázunk. Hogy lesz-e megoldás azt nem tudom. Lépkedünk előre, az biztos.

Ősszel lett egy kis vitorláshajónk.

Szeptemberben aztán kiderült, hogy ki kell venni a mandulámat, így aztán dolgozhattam jó sokat előre. A mandulaműtét amúgy pont olyan szar, mint amit mások mesélnek előtte. Mucotomiaval egy menetben meg különösen sétagalopp. 1 hét kórház, 2 hét otthon. De még sosem vártunk ennyire felkészülten a karácsonyt. Tiszta udvar, rendes ház. 

Nem lett összegzés mégsem. A többi meg on-going, lesz még szó róluk úgyis.


1 megjegyzés: