2014. október 6.

Leázott a fal a gyerekszobában, pont a kiságy mellett. Szóltam a biztosítónak, hogy ez van, mondták, hogy jönnek 5 napon belül kártfelmérni. Az 5 nap persze már letelt egy ideje, amikor ma telefonál a faszi, hogy holnap akkor jön 1 és 3 között. Mondom neki kedvesen, hogy az nem megfelelő időpont nekem, mert akkor alszik a baba, legyen szíves jöjjön máskor. Erre a következő párbeszéd zajlik le köztünk:

Kárszakértő: - Nem tudná máskor altatni? 
K: - Hát, nem. 
Kárszakértő: -  És meddig alszik a gyerek? 
K: - Kb. 1 és 4 között.
Kárszakértő: - Engem nem zavar a gyerek, csak fényképezni akarok.
K: (néma sikítás) - Legyen szíves keressen egy másik időpontot. Esetleg másik nap? Másik napszak?
Kárszakértő: - Jó, akkor kivételt teszek (!). Délben jó lesz?
K: - Remek, a dél jó lesz.

Most komolyan milyen elmebeteg akar egy alvó gyerek mellett fényképezgetni?! 

3 megjegyzés:

  1. Nem falat bontani akar, miert ne lehetne egy alvo gyerek mellett fenykepezni? Amikor a masodik meglesz, akkor az elsot visszaadod majd? Vagy o majd totalisan tekintettel lesz a kisteso szent alvasara? Vagy a kisteso alvasa majd nem lesz ennyire szent?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ha nem lenne nyilvánvaló, hogy van gyereked, komolyan felmerülne bennem, hogy volt-e már szerencséd egy 16 hónaposhoz.
      Nyilván, ha két gyerekem lesz, akkor más lesz a rend(szer) az életünkben, de egyelőre ez az egy van, és amikor ő alszik, akkor itt aztán senki nem fogja az ágyát húzogatni/redőnyt felhúzni/fényképezni, csak azért mert neki úgy és akkor kényelmes. Ha már hetek óta várok a biztosító emberére, akkor én igazán tudok várni még x napot, amíg hajlandó olyan időpontban jönni, ami nekem nem okoz semmilyen gondot.

      Törlés
  2. Én viszont nagyon is megértelek. Amikor a gyerek alszik, az szent idő. Nem csupán azért, mert ezen múlik, mennyire lesz jó vagy rossz a nap további része, hanem mert pont ez az az idő is, amikor az ember foglalkozhat az egyéb teendőivel. Ha ráadásul az ember még vért is izzad, mire elaltatja a gyereket (meg mire kialakít egy napirendet), akkor nincs, amiért hajlandó lenne kockáztatni , hogy valaki felébressze a kicsit. Szerintem.

    Ha majd megszületik a kistestvér, akkor K. nyilván megoldja az altatást meg az új rendszert. Na de kárszakértő vs. gyerek... hát nehogy már.

    VálaszTörlés