2016. március 14.

Most komolyan, van olyan ember, aki nem engedi felállni* a 8 hónapos gyerekét, mert görbe (wtf?) lesz a lába?

Zokogok.

_____________________________
*Ezt egyébként hogy a fenében csinálja? Ott ül egész nap a gyerek mellett és amikor próbálna szerencsétlen felállni ellöki? Vagy hogy? Anyááám.

5 megjegyzés:

  1. nagyon erősen próbálom elképzelni, hogy hogyan tud elgörbülni ettől a gyerek lába, de nem igazán értem.

    ugyanitt: ennyi erővel megszólalni sem szabadna hagyni amíg nem tud rendesen beszélni, mert a gügyögéstől biztos beszédhibás lesz.

    VálaszTörlés
  2. hát, biztos ezt mondták neki az okosanyu OKJ-n :S

    (amúgy megvan erre az elmélet, hogy miért nem jó, de ez azok miatt az okosanyuk miatt van szerintem, akik már két hónapos gyereket rángatnak, hogy milyen vicces, "mintha állna", ha a gyerek magától próbálkozik, az azt jelenti, hogy a teste készen áll rá - a gyerek nem hülyének születik, ösztönösen még jók vagyunk)

    VálaszTörlés
  3. amikor J 5-6 hónaposan elkezdett álldogálni (csak kapaszkodva), akkor feltettem egy körkérdést merő kíváncsiságból, kinek mik a tapasztalatai az ennyire korai mozgásfejlődésről? nagyon sokan írták, hogy mert az x-láb, meg a lágyéksérv és a bokasüllyedés, bla-bla. a kedvencem az volt, hogy mivel emiatt nem mászik majd eleget, tanulási problémái lesznek. és igen, többen javasolták, hogy távolítsak el mindent a közeléből, amibe kapaszkodva fel tud állni (wtf?! a falakat is?). aztán leszartam az egészet, mert én is azt gondolom, hogy amit egy gyerek meg tud csinálni, arra elég érett, amire meg nem, azt nem csinálja.

    VálaszTörlés
  4. jó én pl. egyáltalán nem másztam, szóval láthatjuk, hová vezetett mindez... :D

    egyébként az rendben is van, hogy nem szabad a baba lépegető reflexeit kihasználva "járatni", de az tök más, hát még el sem bírja a saját kis súlyát mikor ilyeneket csinálnak vele.

    VálaszTörlés
  5. Mindig van, aki jobban tudja.
    Lett légyen szó gyereknevelésről, a szakmádról, vagy a főzésről... bármiről.

    VálaszTörlés